Projektové dny – Pražské zahrady a parky

První den jsme se sešli u pomníku Julia Zeyera a odtamtud pokračovali Královskou zahradou na Pražský hrad, kde jsme prošli snad všemi zahradami, kterými to šlo. Z Hradu jsme se dostali Jelením příkopem na Masarykovu vyhlídku. Pak jsme se na chvíli zastavili v kavárně a kolem Lorety prošli až k Petřínským zahradám. Od rozhledny jsme šli kolem Růžových sadů až do zahrady Kinských. Nakonec jsme ještě tramvají dojeli do Valdštejnské zahrady, o které byla také hezky zpracovaná přednáška. 

Druhý den začal u Jungmannova pomníku, cestou do Františkánské zahrady jsme ještě stihli nakouknout do kostela Pany Marie Sněžné. Od kostela jsme šli do Kateřinek a z nich k letohrádku Amerika, o kterém jsme slyšeli další povedený výklad a též to, že je v něm Muzeum Antonína Dvořáka. Pak jsme se odebrali do parku Ztracenka, ze kterého byl krásný výhled. Ze Ztracenky jsme šli do Folimanky, do Grébovky, kde jsme se stavili na zmrzlinu. Z Grébovky jsme skalním bludištěm probloudili ven z parku a dále jsme pokračovali do Riegrových sadů, kde jsme si vyslechli referát nejen o sadech, ale i o samotném Riegrovi. Den jsme zakončili v Rajské zahradě.

Třetí a zároveň poslední den jsme začali lesoparkem Cibulka, kde jsme vyšli na rozhlednu, ze které už toho bohužel moc vidět nebylo. Dále jsme šli do parku Klamovka a z toho jsme se tramvají přesunuli do Vrtbovské zahrady, která se nám líbila asi ze všech nejvíce. I projekt jí věnovaný byl velice zajímavý. Den jsme zakončili ve Vojanových sadech, kde jsme si vyslechli poslední referát a také napsali závěrečný testík. 

Závěrem bych řekla, že počasí bylo všechny tři dny krásné a také se mi stále nechce věřit, kolik jsme toho dohromady po Praze nachodili. Byl to rozhodně jeden z nejlepších projektů.

prazske zahrady a parky

Anna Sniegoňová, Anežka Tůmová
T3A

 

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok