Biologické a chemické úspěchy našich studentů 2019/2020

I ve školním roce 2019/2020 uspořádala předmětová komise biologie a chemie pro naše talentované a nadšené studenty nejrůznější soutěže – Biologickou olympiádu, Chemickou olympiádu, Geologickou olympiádu, Botanickou soutěž, Přírodovědného klokana, Středoškolskou odbornou činnost, soutěž Enersol a další.

Jako vše v tomto školním roce byly i soutěže poznamenány opatřeními v době rizika infekce Covid-19. Jsme rádi, že proběhla všechna školní a některá obvodní kola, a že se krajská kola konala alespoň distanční formou.

Opět se ukázalo, že máme pilné a chytré studenty se zájmem o přírodní vědy (někteří z nich jsou věrní přírodovědným soutěžím po celou dobu studia na našem gymnáziu). Děkujeme učitelům biologie a chemie za jejich čas věnovaný podpoře a přípravě soutěžících, především paní profesorce Babické, která věnuje spoustu času vzdělávání a motivaci studentů na přírodovědném kroužku, v přírodovědném klubu i na terénních výpravách a biologických kurzech. Se studenty jsme se snažili pracovat i online a co nejvíce je během přípravy na soutěže podporovat.

Pro SOČ a další soutěže získávají studenti zkušenosti a dovednosti při psaní ročníkových prací, které jsou zadávány v druhém ročníku vyššího gymnázia.

Hlavní úspěchy školního roku 2019/2020

Chemická olympiáda

V obvodním kole kategorie D jsme obsadili první tři místa.

Geologická olympiáda

První, druhé a třetí místo jsme získali v obvodním kole, v krajském kole byli dva úspěšní řešitelé.

Enersol 2019

Získali jsme druhé a šesté místo v krajském kole.

SOČ

V krajském kole jsme vybojovali první, třetí a deváté místo a v kole celostátním první místo.

Gratulujeme!

-šs-

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok