AMAVET 2018 – úspěch v celostátním kole

Dne 19. a 20. dubna 2018 proběhlo v budově Akademie věd ČR národní finále XXV. ročníku soutěže Expo Science AMAVET (Asociace pro mládež, vědu a techniku). Tato soutěž představuje alternativu k Středoškolské odborné činnosti, kde soutěžící neprezentují své práce prostřednictví powerpointovych prezentací, ale na základě obhajoby připraveného posteru před odbornou komisí. Záštitu nad letošním ročníkem soutěže převzala předsedkyně AV ČR Eva Zažímalová. Každý účastník prezentuje svůj projekt na výstavním posteru a sám jej představí odborné porotě, která se skládá právě z členů Akademie věd, ale i ze zástupců veřejnosti. Z regionálních kol pak bylo vybráno 35 projektů, které postoupily do celostátního finále.

Naši školu v soutěži reprezentovala studentka oktávy B – Tereza Kačerová, která s projektem „Biočip pro monitorování plicních funkcí“ získala první místo. Současně obdržela zvláštní cenu ČSVTS.

http://amavet.fvtp.cz/sites/default/files/Výsledková_listina_2018.pdf

 

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok