Podzimní čtení v Louvru 2018

V pátek 9. 11. 2018 se konal sedmý ročník Podzimního čtení v Louvru. Jedná se o literární soutěž organizovanou naším gymnáziem, konkrétně paní profesorkou Ivanou Maršálkovou. Letošní téma, zadané slavným českým spisovatelem a hlavním porotcem Michalem Vieweghem, bylo „Byl to ten typ dovolené, po které nutně potřebujete další dovolenou…“. Všichni účastníci pojali toto téma jedinečně, povídky byly vskutku zajímavé.

Celkem četlo své povídky deset účastníků z pěti pražských gymnázií – Na Zatlance, Voděradská, Budějovická, Elišky Krásnohorské a z našeho gymnázia Nad Štolou. Porotu tvořili již zmíněný spisovatel Michal Viewegh, novinář Jan Štolba z Literárních novin a jedna profesorka z každé školy.

První tři místa obsadili Kristýna Nebeská z Gymnázia Na Zatlance, Matyáš Hlaváček z Gymnázia Budějovická a Dominik Štemberk z Gymnázia Nad Štolou. Krásně přednesená povídka Kristýny Nebeské se věnovala dobrodružství Salvadora Dalího. Matyáš Hlaváček na téma pohlédl z jiného úhlu a napsal povídku, která se odehrává v roce 1941, kdy Židé jezdili na tzv. „dovolené“ do koncentračních táborů. A Dominik Štemberk napsal povídku o holčičce, která chce jet na dovolenou, ale nakonec se ukáže, že se celý příběh odehrává v popletené hlavě staré paní.

Naše gymnázium reprezentovali Dominik Štemberk a Alžběta Sadílková z 5S.

Vítězům gratulujeme a těšíme se na další ročník Pozimního čtení v Louvru!

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok