Atletika – republikové finále – 11. 12. 2018 v Ostravě

atletika ostrava 2018 img 1

Družstvo našich dívek z vyššího gymnázia se i letos probojovalo do republikového finále v atletice. Letošní 37. ročník se poprvé konal až po hlavní sezóně – v hale – v aréně „Ostravar“.

Tato nádherná víceúčelová hala je jednou z dominant Ostravy a televizní diváci ji znají. Konají se zde různé mezinárodní závody a vystoupení.

Cesta pendolinem nám trvala tři hodiny, dorazily jsme za tmy, ale dívky si šly ještě zatrénovat do haly a do „tunelu“ pod ní. Ubytování a jídlo bylo zajištěno Českým atletickým svazem v pěkném hotelu Clarion, hned vedle haly.

Další den byly k vidění opravdu skvělé výkony. 16 dívčích a 16 chlapeckých týmů z celé republiky závodilo pod kontrolou nejmodernější techniky a mezinárodních rozhodčích. Naše gymnázium reprezentovalo 9 dívek v těchto disciplínách: 60 m, 200 m, 800 m, skok do dálky, skok do výšky, vrh koulí a štafeta 4 × 200 m.

2A: Tereza Supová
4S: Tereza Cibiková, Veronika Čižinská
S6B: Barbora Lánská
3A: Barbora Hložková
S7A: Kateřina Tomanová
3B: Barbora Kordíková
S7B: Maria Cukerová
4B: Kateřina Fialová

Děvčata ze sebe vydala všechno, navzájem se podporovala a podle atletických tabulek získala celkem 8 592 bodů, což znamenalo 9. místo (Vloni by o 30 bodů více stačilo na 3. místo.).

Rozdíly v umístění byly minimální, rozhodla poslední disciplína – štafeta.

Slavnostní vyhlášení proběhlo opět v hotelu Clarion.

1. Gymnázium Pardubice
2. Gymnázium Arabská
3. Brandýs nad Labem

A pak už družstva spěchala na zpáteční vlak.

Děkuji všem atletkám za vzornou reprezentaci našeho gymnázia.

Hana Baumruková

atletika ostrava 2018 img 2

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok