Návštěva ze zahraničí

V těchto dnech navštívili naši školu studenti z Dánska. Každý rok na jaře přijíždějí do Prahy a seznamují se s životem v naší zemi. Většinou se zajímají o památky, historii a školství. Součástí jejich výletu je i návštěva české školy. Musí pak vypracovat projekt, ve kterém srovnávají české a dánské školství.

Letos se seznámili se studenty K5A, kteří si pro ně připravili zábavnou soutěž Riskuj o České republice. Padaly otázky o jídle, sportu, kultuře apod. Nejlepší otázka byla o významu slova Brno, kdy vybírali z možností – město, oblečení nebo nic. Chvilku se zamýšleli a zaslechla jsem, jak říkají, že to nebude mít žádný význam (nic), ale nakonec tipovali město a byli úspěšní. Myslím, že se náramně bavili a naši studenti také. Celou přípravu zajistili J. Petránský, M. Balík, M. Barták a E. Zimová.

Poté následovala diskuze o všem, co je zajímalo.

Následující hodinu připravili studenti 1A/B a ti měli zábavný kviz na téma Velikonoce. Společně jsme Dány naučili alespoň část koledy Hody, hody, doprovody a na oplátku Dánové připravili několik otázek o Dánsku pro naše žáky.

Společný čas uběhl velmi rychle a myslím, že studenti si to společně užili.

Z. Kz

IMG 20190423 103625 BURST003IMG 20190423 103644 BURST003IMG 20190423 103807 BURST009

 

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok