Katalánsko

Byla sobota 8. 6. 2019 ráno a sraz na letišti probíhal ve vidině zaslouženého odpočinku v Katalánsku. I přesto, že jsme přiletěli do Barcelony se zpožděním a ještě si relativně dlouhou dobu čekali na kufry, neopouštěla nás dobrá nálada.

Z letiště jsme metrem jeli přímo do hostelu, kde jsme se ubytovali. Následně jsme se vydali na procházku po městě, během které jsme viděli například sochu Kryštofa Kolumba, prošli se po slavném bulváru La Rambla a chybět nemohlo ani náměstí Placa de la Catalunya.

Neděli jsme ve velké míře strávili ve vlaku, který nás odvezl do Figueres, rodného města malíře Salvadora Dalího. Proběhla tak návštěva muzea s jeho exponáty, po které jsme si během rozchodu mohli prohlédnout krásné uličky města, které se nachází, co by kamenem dohodil od francouzských hranic.

Pondělí se také neslo ve znamení cestování vlakem, tentokrát se cílovou destinací stalo městečko Montserrat, nad kterým se tyčí nádherné kopce. Do města se ale dá z nádraží dostat pouze lanovkou, a tak jsme po zhruba půlhodinovém čekání na slunci nastoupili a nechali se do Montserrat odvést. Velké množství odvážlivců se prakticky hned po vyhlášení rozchodu vydalo na dlouhé stoupání, které mělo být zakončeno až na vrcholu nad městem. Bohužel, pro část z nás cesta skončila těsně pod ním, jelikož jsme měli určený čas návratu. I tak jsme si z Montserrat odvezli pozitivní zážitky. Večer jsme navštívili dominantu Barcelony, nedostavěnou katedrálu Sagrada Família architekta Gaudího.

Gaudí byl tématem i úterního dopoledne, které nám trochu pokazil vytrvalý déšť. Mnoho z nás se hned po vyhlášení rozchodu vrátilo do hostelu usušit své věci a trochu si odpočinout. Ostatní se vrhli buď za nákupy, nebo třeba za kulturou do Muzea historie Katalánska. A večer jsme to doslova rozjeli na karaoke. Naprosto ideální zakončení společného programu zájezdu.

Ve středu se většina vydala do parku Guell a čtyři fotbaloví zvědavci si udělali výlet na Camp Nou, stadion FC Barcelona.

Pak už proběhl pokojný přesun na letiště a navečer jsme úspěšně přistáli doma. Všichni plní zážitků, ale i únavy z náročného programu.

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok