Pražský glóbus 2019

Stejně jako každý rok na podzim, tak i letos se naše škola zapojila do geografické soutěže Pražský glóbus. Školního kola se koncem října zúčastnilo celkem 81 žáků. V kategorii A, určené pro primy a sekundy, soutěžilo 24 účastníků, zvítězil Daniel Kašpárek (S2A), druhé místo obsadil Jan Svoboda (S2B) a třetí pozici zaujal Sebastian Jošt (P1B).

Kategorii B pro tercie, kvarty, 1S a 2S naplnilo 35 soutěžících, vítězem se stal Adam Severa (K4B), druhý byl Václav Ševela (K4A) a třetí Monika Binningero (T3B). Kategorie C pro vyšší gymnázium zaujala 22 našich žáků, zvítězil Václav Král (S6B), druhý byl David Sovík (S6B) a třetí Zdeněk Staško (S7A).

Vítězové postupují automaticky do celoměstského kola. Tentokrát postoupili na základě počtu bodů i další soutěžící, v kategoriích A i C nás tak reprezentovalo v každé dokonce 5 soutěžících. Naši řešitelé kategorie A se umístili do 15. místa v tvrdé konkurenci 55 soutěžících z celé Prahy, Jan Svoboda vybojoval pěkné 6. místo. Jediný náš zástupce v kategorii B, Adam Severa, skončil mezi 54 reprezentanty pražských škol 15. Ostudu nám neudělali ani naši soutěžící v kategorii C.

Zde musíme vyzdvihnout Václava Krále, který obsadil krásné druhé místo mezi 52 soutěžícími a za celopražským vítězem zaostal o jediný bod!

Vítězům blahopřejeme a všem účastníkům děkujeme!

Za učitele zeměpisu: Pavel Růžička

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok