Adventní Vídeň 2019

V pondělí 16. prosince jsme se jako každoročně vydali do předvánoční Vídně. Hned po příjezdu jsme absolvovali okružní jízdu městem a zhlédli nejzajímavější stavby, jako je Burgtheater, Opera, Rathaus, Hofburg…

Poté nás čekala návštěva muzea Time Travel Vienna, během jedné hodiny jsme proletěli 2 000 lety historie Vídně ve formátu 5D kina, poznali jsme slavnou císařskou rodinu Habsburků, přenesli jsme se do doby morové epidemie roku 1679, zaposlouchali jsme se do nesmrtelných melodií Mozarta a Strausse, viděli jsme, jak se žilo za války, a nakonec jsme se fiakrem projeli současnou Vídní. Muzeum nás doslova ohromilo.

Poté následoval krátký rozchod a my jsme měli čas na to ochutnat pravé rakouské specialitky, např. Kaiserschmarrn.

Pěšky jsme se přesunuli k Belvederu, letnímu sídlu prince Evžena Savojského, v prvním patře jsme byli okouzleni slavnými obrazy Gustava Klimta. Hlavně jeho Polibkem.

Ubytovali jsme se v hostelu Wombats a následovala návštěva trhů před radnicí, kde nás příjemně naladila vůně a chuť vánočního punče.

Druhý den jsme začali prohlídkou v Haus des Meeres, v muzeu, které se nachází v budově bývalého protileteckého bunkru.

Ve dvanácti patrech jsme se prošli řadou expozic akvárií a terárií, včetně napodobeniny džungle. Nejvíc se nám líbily opičky skákající po liánách.

Následovala návštěva zámku Schönbrunn.

Prohlédli jsme si sídlo Habsburků, zažili jsme si vánoční atmosféru zámeckých adventních trhů.

Zhlédli jsme Apfelstrudelshow ve zdejším Café Restaurant Residenz.

Během 15 minut jsme se stali mistry pečení pravého vídeňského štrúdlu, jehož chuť jsme si užili u horké čokolády.

Originální recept poté každý z nás obdržel na památku domů.

Po posilnění výborným jablečným štrúdlem jsme se přesunuli na okraj Vídně, kde jsme dostali příležitost k nákupům v obrovském nákupním centru Shopping Resort Gerasdorf. Touto zastávkou jsme ukončili letošní adventní zájezd do Vídně, který nás svou vánoční atmosférou příjemně naladil.

V. Novotná

 

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok