Podzimní čtení v Louvru 2018

Organizátor:  Gymnázium, Nad Štolou 1, Praha 7
Doba konání:  pátek 9. 11. 2018 – 9.00 až 12.00 hod.
Místo konání:  salonek Café Louvre, Národní 22, Praha 1
Garant:  Literární noviny

Soutěž je určena pěti vybraným pražským gymnáziím: Gymnázium Nad Štolou, Gymnázium Elišky Krásnohorské, Gymnázium Budějovická, Gymnázium Voděradská a Gymnázium Na Zatlance

Hlavní porotce: Michal Viewegh + zástupci výše uvedených škol – z každé jeden porotce

Popis soutěže: Michal Viewegh v září 2018 zadal téma – letošní téma zní:

„Byl to ten typ dovolené, po které nutně potřebujete dovolenou...“

Na zadané téma studenti vybraných škol napíší povídku, její maximální rozsah jsou dvě stránky. Učitelé češtiny jednotlivých škol vyberou dvě nejlepší povídky ze svého gymnázia, jejich autoři se zúčastní finále, to proběhne v dopoledních hodinách – od 9 do 12 hod. – v Café Louvre, Národní 20 v Praze 1.

Finále bude mít svého moderátora a kulturní zpestření v podobě pěveckých vystoupení, ta zajistí předěl mezi čtenými povídkami. Deset finalistů – z každé školy dva – bude číst svoje povídky před porotou, jejímž předsedou je Michal Viewegh. Porota je dále tvořena pěti profesory ze spřátelených gymnázií.

Vítězná práce bude otištěna v Literárních novinách a vítěz získá další zajímavé ceny, včetně knih Michala Viewegha s podpisem autora.

Hlavní organizátor:  PhDr. Ivana Maršálková
  Gymnázium Nad Štolou
  Praha 7
  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok