Přírodovědný klub za časů koronaviru

Nelehké období zavřených škol a karanténních opatření utlumilo činnost našeho klubu na minimum. Zrušili jsme řadu plánovaných akcí, ale přece jen…

S uvolněním epidemiologických opatření jsme alespoň přivítali novou expozici v pražské ZOO – Darwinův kráter. Ďábel medvědovitý se nám sice neukázal, ale o to víc se nám předváděli klokani, mezi kterými je možné volně procházet, a i další živočichové si užívali klidnější atmosféry (v areálu byl totiž regulovaný počet návštěvníků).

A na konci června jsme se sešli v laboratoři nad redoxními reakcemi a elektrochemií. Zkusili jsme čistit stříbro, redukovat, oxidovat, eletrolyzovat a sestavit článek. Ani zdaleka jsme nevyčerpali všechny možné experimenty, zbyly nám i na příště.

A co chystáme dál? Vzhledem k nejistému průběhu podzimu nemůžeme mnoho slibovat, ale řada akcí zůstala v záloze a náměty na další určitě jsou – včetně nápadů, které lze v krajně nepříznivé situaci realizovat na dálku. Důkazem toho, že i doma lze řadu věcí pozorovat a vyzkoušet, jsou videa a fotky, které poslali terciáni z domácích pokusů, nebo videa, která natočil Marco ze septimy (na ta přikládáme odkazy):

A co bude s naším biokurzem? Ve škole existuje shoda na tom, že se nebudou konat akce, které by narušovaly výuku, proto bude biokurz probíhat ve zkrácené podobě, ale bude (pokud epidemiologická situace dovolí). Děkujeme těm, kteří hlasovali včas v anketě a usnadnili nám rozhodování, jak se složitou situací naložit. Pokud patříte mezi příznivce akcí klubu a mail o kurzu jste neobdrželi, napište na školní mail K. Babické, ať s vámi počítáme. My Vám pošleme bližší informace o podobě a termínu biokurzu.

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok