Proč jsou cizí jazyky důležité?

Studenti našeho gymnázia si připravili sérii videí, ve kterých hovoří o přínosu studia cizích jazyků v osobním i profesním životě. Zaměřili se na oslavu různých cizích jazyků a na výhody jejich studia.

Realizační tým – Vojtěch Hána, Marek Hlava, bratři Procházkovi, Vít Šefl (všichni 5S) a Zuzana Kodetová (ze 3B) společnými silami vytvořili přínosná videa o cizích jazycích, která oslovila osobnosti i instituce ze sféry vzdělávání. V nich vybrali několik klíčových otázek, které potom kladli žákům našeho gymnázia. Zabývali se i tím, zda nám a společnosti stačí pouze znalost angličtiny, a dostali se tak k důležitosti výuky druhého cizího jazyka na školách.

Celý tým odvedl výbornou práci před kamerou, za kamerou i kolem ní a nakonec dokázal video vypustit do světa s pomocí školního Instagramu Romance Na Štole. Pro to, aby se video stalo virálním, zvolili příhodný hashtag (#zachranmecizijazyky), pod kterým je jejich tvorba dohledatelná a na který mohou navázat další projekty na podporu studia různých cizích jazyků. Žáci věří, že se jejich video dostalo i do důležitých sfér vzdělávání a oslovilo i klíčové osoby, které mají možnost rozhodovat o studijních osnovách, pro případ, že by někdy snad pochybovaly o přínosu polyglotů pro naši společnost. Na videa je možné se podívat na instagramu románských jazyků (romance_nastole) či na tomto odkazu.

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok