Zájezd do Anglie (2019)

Jako každý rok jeli i letos žáci tercií na poznávací týdenní zájezd do Anglie. Po dlouhé cestě autobusem jsme dojeli do města Torquay, centrem města jsme došli až k akváriu Living Coasts, kde jsme mohli pozorovat tučňáky, lachtany a různé další mořské živočichy. Před večeří si nás vyzvedly přidělené rodiny, u kterých jsme se ubytovali a seznámili se členy a způsobem chodu anglické domácnosti.

Další den jsme strávili dopoledne zábavnou výukou v místní škole a odpoledne jsme navštívili katedrálu s nejdelším nepřerušovaným klenutým stropem a nejužší ulici světa v hlavním městě Devonu – Exeteru. 12. června jsme dopoledne zase strávili v anglické škole a poté si udělali půldenní výlet do Cornwallu, kde jsme navštívili tajemný Tintagel Castle, ke kterému se sice kvůli zřícené lávce nedalo dostat, ale výhled na blízký oceán a útesy byl nádherný. Čtvrteční dopoledne jsme už naposled strávili ve škole, kde jsme obdrželi diplomy, a poté jsme se vydali prozkoumat přístavní město Plymouth. Navštívili jsme největší akvárium ve Spojeném království, vyfotili se u majáku a nakonec většina z nás ochutnala Fish and Chips. V pátek jsme jeli na celodenní výlet. Navštívili jsme zahrady a skleníky Eden Projectu. Měli jsme možnost ochutnat baobabovou zmrzlinu a smootie, navštívit tropický skleník nebo skleník přímořské vegetace.

V sobotu ráno jsme se rozloučili s rodinami, ve kterých jsme bydleli, a vyrazili jsme na dlouhou cestu domů. Cestou jsme ještě navštívili hlavní město Spojeného království – Londýn. V Londýně jsme nejdříve přejeli lanovkou přes řeku Temži, pak jsme pokračovali vlakotramvají DLR až k Toweru. Vyfotili jsme si známý Tower Bridge a podél řeky jsme došli až k památníku Velkého londýnského požáru, který je 62 metrů vysoký. Postupně jsme vystoupali nahoru a pozorovali úchvatný výhled na celý Londýn. Poté jsme pokračovali pomocí „underground“ až na Parliament Square ke známému Big Benu, který se ale restauruje, a proto byl zakryt lešením. Parliament Street jsme došli až k St. James’s Park, kde jsme si dali oběd, a pak jsme pokračovali až k Buckinghamskému paláci. Ulicí The Mall jsme se dostali až na Trafalgar Square. Pak už jsme jen došli k řece Temži a nalodili se na loď, která nám zase ukázala všechna místa, která jsme ten den navštívili. Večer jsme trajektem přejeli do Francie, čímž náš výlet do Anglie, který jsme si velmi užili, skončil.

Tereza Bulvasová a Tereza Masničáková z T3B

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok