Sportovní den pro nižší gymnázium (2023)

Dne 27. září 2023 se konal sportovní den pro třídy nižšího gymnázia, které soutěžily ve stanovených disciplínách. Žáci byli rozděleni do následujících skupin.

Primy a sekundy měly v programu zařazeny především hry a soutěže, testovaly jejich schopnost rychlého rozhodování, lokomoce, ale také spolupráce. Postupně se tak utkaly v soutěžích, jako jsou závody formule 1, číslovaná a lidský řetěz.

Tercie, kvarty a odpovídající ročníky víceletého gymnázia soutěžily v atletických disciplínách, konkrétně skoku dalekém, skoku vysokém a štafetě. Výkon každé třídy byl následně zprůměrován a podle toho se následně vyhodnotilo konečné pořadí. Do toho současně promluvily i míčové hry, ve kterých se utkaly třídy ve stejném ročníku. Byla to přehazovaná a fotbal. V divokém finiši se nakonec radovaly z celkového vítězství třídy K4B a T3A. Nutno podotknout, že výsledky především v atletických disciplínách byly velmi vyrovnané a tímto chceme vyzdvihnout nejen vítěze, ale i třídy, kterým stupeň vítězů utekl jen o pár bodů. Jejich nadšení a živelné pojetí nás všechny ohromilo a věříme, že příští rok žáci minimálně napodobí svými výkony své předchůdce.

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok