Získali jsme opět Českou hlavičku!

Letos již počtvrté se naše gymnázium zúčastnilo slavnostního předávání cen Česká hlavička. Ceny se udělují mladým nadaným vědcům v různých oborech – přírodovědných a humanitních.

Tomáš Drábek zvítězil v kategorii MERKUR, v níž se hodnotí práce a projekty v oblasti společenských a humanitních věd. Jeho práce Informačně-osvětový odbor v československé legii na Rusi se velmi detailně zabývá kulturní činností legionářů. Seznamuje nás s jednotlivými kulturními odbory. Je velmi zajímavé, jak rozsáhlá tato činnost byla. Legionáři vydávali vlastní noviny, měli svoji divadelní sekci, v níž působili i pozdější významní čeští herci, např. Zdeněk Štěpánek, dokonce dokázali v tamějších podmínkách vytvořit symfonický orchestr. V práci se též dozvídáme o sochařské dílně, v níž vznikaly i náhrobní kameny pro pomníky padlým legionářům.

Slavnostní galavečer proběhl 6. listopadu 2018 v Brně, kam jeli Tomáše podpořit spolužáci. Galavečer probíhal ve velmi příjemné atmosféře. Vždy před předáním ceny všichni zhlédli krátký medailonek, jehož součástí byla nejen prezentace vítězné práce, ale i rozhovory s rodiči, kamarády a učiteli.

Tomášovi ještě jednou gratulujeme a jsme rádi, že máme Česku hlavičku z humanitních věd.

ceske hlavicky 2018 tomasceska hlavicka 2018
Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok