Úspěchy studentů v soutěžích ENERSOL a AMAVET

Rychlá navigace

ENERSOL 2019 – úspěch v celostátání kole

Ve dnech 21. a 22. března 2019 se uskutečnil v přednáškovém sále Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice pod záštitou hejtmana Pardubického kraje 16. ročník celostátní konference ENERSOL 2019. Naše gymnázium mělo v celostátním kole opět zástupce. Karolína Chalašová ze třídy S6A se v krajském kole s prací „Palivový článek v mikrokogeneraci“ umístila na prvním místě a v celostátním kole reprezentovala Hlavní město Prahu. V kategorii Enersol a inovace se jí podařilo získat třetí místo. Gratulujeme!

enersol 2019 1enersol 2019 2

ENERSOL 2018

Pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda proběhlo 22. a 24. dubna 2018 v Plzni celorepublikové kolo projektu ENERSOL 2018. Naše gymnázium mělo v celostátním kole opět zástupce. František Stara, ze třídy S7B, se v krajském kole s prací „Systém pro akumulaci obnovitelné energie pomocí vodíku“ umístil na druhém místě, a proto prezentoval svou práci na celostátní přehlídce.

František se svou prací také zvítězil v krajském kole SOČ v oboru Ochrana a tvorba životního prostředí, a zúčastní se tak celostátního kola, které proběhne v Olomouci v polovině června. Gratulujeme a držíme palce!

enersol 2018

AMAVET 2018 – úspěch v celostátním kole

Dne 19. a 20. dubna 2018 proběhlo v budově Akademie věd ČR národní finále XXV. ročníku soutěže Expo Science AMAVET (Asociace pro mládež, vědu a techniku). Tato soutěž představuje alternativu k Středoškolské odborné činnosti, kde soutěžící neprezentují své práce prostřednictví powerpointovych prezentací, ale na základě obhajoby připraveného posteru před odbornou komisí. Záštitu nad letošním ročníkem soutěže převzala předsedkyně AV ČR Eva Zažímalová. Každý účastník prezentuje svůj projekt na výstavním posteru a sám jej představí odborné porotě, která se skládá právě z členů Akademie věd, ale i ze zástupců veřejnosti. Z regionálních kol pak bylo vybráno 35 projektů, které postoupily do celostátního finále.

Naši školu v soutěži reprezentovala studentka oktávy B – Tereza Kačerová, která s projektem „Biočip pro monitorování plicních funkcí“ získala první místo. Současně obdržela zvláštní cenu ČSVTS.

http://amavet.fvtp.cz/sites/default/files/Výsledková_listina_2018.pdf

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok