Přírodovědný klub 2023/2024 – rekapitulace prvního pololetí a plány na druhé

Přírodovědný klub je otevřený všem studentům našeho gymnázia, využijte příležitosti a zkuste se zúčastnit některé z akcí. Podmínkou opravdu není hluboký zájem o školní přírodopis/biologii, chemii nebo třeba zeměpis či fyziku. Jediné, co je potřeba, je překonat lenost nebo si vybrat akci, která nekoliduje s vašimi mimoškolními aktivitami.

Září

Biologický kurz – viz samostatný článek

Workshop na VŠCHT – Elektroforéza a jiné hrátky s DNA

Patronátní pozemek – postavili jsme zídku pro plazy, zatočili s kopřivami na místě bývalého „kompostu“ a opět podpořili boj s mahónií, doplnili jsme hmyzí hotely vyrobené třídou T3A.

Říjen

Noc vědců – společná návštěva 2. LF UK a ČVUT

Vaření s Lerchem aneb přehlídka zajímavých mořských ryb + co lze vykouzlit z červené řepy

Listopad

Účast na natáčení Fokusu Václava Moravce v NTM na téma Klimatická naděje

Prosinec

Zdobení stromku pro zvířata – sobotní odpolední až podvečerní výšlap z Levého Hradce do Úholiček s krásnými výhledy, zdobením stromku pro zvířata (Tentokrát to byla úplně výstavní borovice na divokém místě, kde zvířata určitě žijí.) a se závěrečnými adrenalinovými zážitky na potemnělém hřišti.

Předvánoční pokusničení – odpoledne plné méně obvyklých pokusů, které jsou barevné, nebo svítí či hřejí.

Leden

Exkurze do Anatomického ústavu 2. LF UK.

Únor

Beseda současných studentů s našimi bývalými, kteří studují na vysokých školách nejen přírodovědného směru, tentokrát nechyběla ani technika a vybrané humanitní směry.

Další plánované akce

Únor – „chemický“ víkend pro maturanty, v dalších měsících např. zážitková první pomoc, chemik v kuchyni a v drogerii, bioúnikovka, rekonstrukce biologických preparátů aneb zachraňme dědictví, patronátní pozemek – další plánované úpravy, expedice Albánie…

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok