Vilseck Highschool visit 2024

V pondělí a úterý, 6. a 7. května 2024, jsme vyrazili v počtu 25 studentů (K5A a 3S) a s námi paní učitelky Palečková a Picková autobusem do Německa na střední školu do americké vojenské základny Vilseck, nacházející se přibližně hodinu od českých hranic směrem na Norimberk.

Cesta započala v pondělí ve 3.00 před budovou našeho gymnázia a přibližně v 7.30 jsme již stáli plní nadšení před budovou vilsecké americké vojenské střední školy. Každému z nás byl přidělen americký student/ka, se kterým jsme strávili celé vyučování. Zúčastnili jsme se různých vyučovacích hodin. K obědu jsme obdrželi pizzu od pana ředitele Davise.

Po skončení odpolední výuky, během které jsme se účastnili i různých sportovních a kreativních aktivit, jsme se všichni společně po boku s našimi přidělenými americkými studenty vydali do food courtu na večeři. Byly zde různé americké fastfood restaurace… Po večeři jsme hráli bowling. Když skončil, šli jsme se všichni umýt a dívat na film. V úterý jsme vstávali v 7.00, zašli si na americkou snídani v podobě míchaných vajíček, klobásek a lívanců se sirupem. Po snídani probíhala výuka, ovšem u většiny z nás po boku jiného studenta/ky než v pondělí. Ze školy jsme odjížděli po 15.00.

Zájezd se nám velmi líbil. Získali jsme nové zkušenosti, procvičili se v angličtině, obohatili se o nové zážitky a hlavně o nová přátelství.

Matyáš Račák K5A

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok