Soutěže ve školním roce 2021/2022

Soutěže ve školním roce 2021/2022 proběhly v omezeném rozsahu kvůli komplikované pandemické situaci v různých částech školního roku.

Organizovali jsme školní a obvodní kolo konverzační soutěže z anglického jazyka. Školní i obvodní kolo se skládalo z písemné části (test na poslech a čtení s porozuměním) a ústní části (rozhovor o vylosovaném tématu). Soutěž proběhla ve 4 kategoriích – IB (24 účastníků); IIB (14 účastníků); IIIA (33 účastníků); IIIB (2 účastnice). První tři (resp. 1 v poslední kategorii) postoupili do obvodního (resp. krajského) kola. Nejúspěšnějším soutěžícím byla Sofie Nikol Siebertová ze 2. B, která získala 2. místo v krajském kole v kategorii IIIA.

Rovněž se škola účastnila soutěže Best in English, kde naše gymnázium získalo hezké 7. místo v ČR a 5. místo v Praze z celkového počtu 33 škol. Soutěže se celkem účastnilo 17 223 studentů z celého světa a náš student Jan Svoboda z K4B se umístil na 9. místě a Agáta Motlochová O8B na 18. místě.

Nově jsme se rozhodli nabídnout studentům možnost účasti v překladatelské soutěži Juvenes Translatores. Přihlásili se 4 studenti, 2 nejlepší překlady vybrala komise učitelů k postupu do dalšího kola.

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok