Na poslední chvíli

A je to tady. Opět se na našem gymnáziu udála každoročně velmi očekávaná soutěž pIšQworky. Naši, již legendární bojovníci, hladce proklouzli oblastním kolem, aby se opět postavili osudu čelem a pokusili se o nemožné – vybojovat v krajském kole finále a s ním i možnost účasti v Grandfinále pIšQworek.

pisqworky 2019

Štěstí se dnes k našemu týmu obrátilo čelem, neb mu los určil setkání s jeho největším rivalem (GJN – Nerudní Pětkaři) hned v základní skupině, a tudíž zde byla naděje, že se tyto dva týmy potkají podruhé až ve finále.

Toto očekávání se nakonec naplnilo a po dlouhé, nervy drásající (tedy alespoň pro mne) cestě, se sen stal dne 26. 11. skutečností. Opět zde na škole máme tým, který se smí účastnit Velkého finále v Brně, a to v pátek na svatého Mikuláše. Tuto radost nám nemůže zkazit fakt, že naše Štolní jedničky (ve složení: Mikuláš Brož, Lukáš Havlíček, Rosťa Borský, Josef Havlas, Anna Neubauerová) na Nerudné Pětkaře dnes nestačily.

Zde se sluší a patří vyzdvihnout i soupeře a poděkovat jim za důstojnou reprezentaci jejich škol. A to především soupeřům zlatým GJN – Nerudní Pětkaři (Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. m. Prahy, Praha 1) ve složení: Mojmír Mykiska, Adam Pazderka, Libor Krejčíř, Alan David, Ondřej Zikmund + těm bronzovým Mensa B (Mensa gymnázium, o. p. s., Praha 6) ve složení: Václav Muroň, Vladimír Taborovec, Filip Prokop, Martin Dedek, Emma Štěpánová.

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok