Předvánoční zdobení stromku pro lesní zvířata

Přírodovědný klub zve na tradiční předvánoční zdobení stromku pro lesní zvířata
sobota 14. 12. 2019

Letos s novinkou!

Nejen, že se vybavíme vhodnými dobrotami pro zvířata, ale smysluplně pomůžeme opravdu výbornému projektu s názvem Pražská pastvina (http://prazskapastvina.cz/ nebo https://www.facebook.com/prazskapastvina/).

O co jde? O komunitní spolek, jehož cílem je chránit louky a stepní společenstva, podporovat rozmanitost hmyzu i rostlin, vracet do Prahy nejvzácnější české motýly.

A jak spolek cíle realizuje? Zakládá komunitní pastviny, zahrady, sady a včelíny. Sdílí přírodní produkty. Pečuje o svěřené pozemky i se zvířaty.

A co my s tím? Po cca 5 km vycházce z Kosoře přes Černou rokli, cementárnu Radotín a přilehlé lomy dojdeme na pastvinu, pomůžeme s proklestěním nárostů na pastvině a jejich spálením. Jeden z členů komunity (zvaný Hejkal) a naše bývalá studentka K. Černá nám práci ukáží a vysvětlí, k čemu je dobrá. Při pálení klestí se zahřejeme, po soumraku ozdobíme stromek a vrátíme se do civilizace (Zadní Kopanina).

Na akci se přihlaste buď osobně, nebo mailem (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.), dostanete podrobnější info (co s sebou, o srazu a plánovaném návratu).

Vzhledem k rozšířené náplni akce počítejte s rozsahem cca 10.30–17.00 hod.

predvanocni zdobeni 2019 1predvanocni zdobeni 2019 2

predvanocni zdobeni 2019 3predvanocni zdobeni 2019 4

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok