Návštěva švédských studentů a učitelů (2023)

V pondělí 2. 10. a v úterý 3. 10. navštívila naši školu poměrně početná skupina studentů z Fridagymnasiet Vänersborg nedaleko Gothenburgu. Studentů bylo celkem 74 a doprovázelo je 5 učitelů a zdravotnice. V naší škole se účastnili v pondělí odpoledne výuky tělesné výchovy ve třídách 5S, 6S a v O8A a hodin anglického jazyka ve skupinách 2S A1, K5A A2, 1AB A1 a A2, S7B A1 a A2 a 5S A1 a A2. V rámci tělocviku si naši a švédští studenti zahráli proti sobě míčové hry a v angličtině diskutovali s vrstevníky o škole a o svých zájmech.

Na závěr návštěvy se studenti sešli se mnou a studentkou Veronikou z 5S v úterý ráno v aule a kladli nám doplňující otázky. Zajímalo by vás, co je u nás ve škole nejvíc překvapilo? To, že třídy na tělocvik dělíme na chlapce a dívky.

Mgr. Jitka Čermáková

navsteva-ze-svedska-2023.jpeg
Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok