Chemická olympiáda 2022/2023

Ve školním roce 2022/2023 se soutěžilo ve třech kategoriích Chemické olympiády.

Jako obvykle měla školní kola tři části. Domácí část, ve které studenti řeší poměrně náročné úkoly (obzvláště v kategorii B), test školního kola a část praktickou s různými pokusy a měřeními.

Tématem kategorie D byly pro letošní školní rok sloučeniny dusíku, v praktické části si soutěžící vyzkoušeli kolorometrii a fungování cukrářského droždí (amonia).

Úlohy kategorie C byly zaměřené na energie, paliva, galvanické články a akumulátory, v praktické části se zjišťovala pomocí titrace koncentrace akumulátorové kyseliny sírové.

Soutěžící kategorie B musí řešit různé teoretické úlohy a výpočty z anorganické i organické chemie, v praktické části stanovovali obsah mědi ve vzorku mosazi.

První tři místa v obvodním kole Chemické olympiády kategorie D patřila opět našim studentům. V krajském kole kategorie C jsme získali hezké sedmé místo.

Všem soutěžícím děkujeme za účast a blahopřejeme!

Vítězové jednotlivých kategorií školních kol:

Kategorie D

  1. Karel Friml
  2. Jakub Joachim Kruška
  3. Amelie Figallová

Kategorie C

  1. Nikolay Sabev
  2. Štěpán Nosil
  3. Mikuláš Ladin

Kategorie B

  1. Adam Plicka
  2. Nikola Popova

-šs-

Škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze takové cookies, které jsou nezbytně nutné pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies).
Ok